V Prešovskom kraji preverovali ochranu bánk a finančných inštitúcií

15.10.2008 Prešov

Prešov 15. októbra (TASR) - Policajti v Prešovskom kraji dnes v rámci preventívno-bezpečnostnej akcie preverovali stav ochrany bánk a finančných inštitúcií.
Počas troch hodín prekontrovali 71 chránených objektov a 31 zamestnancov súkromných bezpečnostných služieb (SBS), poverených fyzickou ochranou bánk a finančných inštitúcií.
Podľa prešovskej krajskej policajnej hovorkyne Magdalény Fečovej zistili dva priestupky na úseku súkromnej bezpečnosti u zamestnancov bezpečnostných služieb, ktoré budú vybavené v správnom konaní.
\"Počas akcie pracovníci oddelenia ochrany objektov Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Prešove v troch prípadoch preverovali činnosť zásahových skupín (Prešov, Stará Ľubovňa, Poprad) pri narušení technicky zabezpečených objektov s vývodom na pult centralizovanej ochrany (PCO) PZ po prieniku signálu. V jednom prípade v Prešove urobili kontrolu zásahovej skupiny prevádzkovateľa strážnej služby pri cvičnom narušení technicky zabezpečeného objektu s vývodom na PCO SBS. Taktika a postup zásahových skupín, či už policajných alebo SBS, boli bez nedostatkov, \" konštatovala Fečová. Hovorkyňa spresnila, že ochrane bankových ústavov a finančných inštitúcií venujú policajti osobitnú pozornosť, čo je aktuálne najmä v súvislosti s prípravou Slovenska na vstup do eurozóny. Krajské riaditeľstvo PZ v Prešove licencuje takmer 300 subjektov, ktoré vykonávajú fyzickú ochranu objektov, preto venuje pozornosť aj pravidelnej kontrole ich činnosti. Pracovníci oddelenia súkromných bezpečnostných služieb KR PZ v Prešove vykonali vlani 70 kontrol v SBS. Do dnešnej akcie bolo zapojených 47 policajtov z rôznych služieb.
 

Vyberte región